Ondernemers die te maken krijgen met wanbetalers staan meestal voor een dilemma. Natuurlijk wilt u graag dat uw facturen worden voldaan. Tegelijkertijd wilt u uw klant niet kwijtraken. Een traject van buitengerechtelijke incasso is vaak een goede stap richting het voldaan krijgen van uw facturen.

Wat is buitengerechtelijke incasso?

Een incassobureau inschakelen heeft meestal een heel positieve uitwerking op de betalingsbereidheid van uw dubieuze debiteuren. Wij brengen uw facturen zakelijk, duidelijk en vriendelijk opnieuw onder de aandacht. Vreemde ogen dwingen doorgaans, zodat wij geen gerechtelijke procedure hoeven op te starten. Wij nemen ook telefonisch contact op met uw klant. Uw oorspronkelijke factuur is dan verhoogd met wettelijke rente en buitengerechtelijke incassokosten.

Betalingsafspraken

Soms ligt het uitblijven van een betaling niet aan het feit dat een klant niet wil betalen. Dan kan het zijn dat een klant onvoldoende geld heeft om een factuur te voldoen. Na overleg met u maken wij dan afspraken voor betaling, zodat het bedrag in termijnen wordt afgerekend. We bewaken de voortgang van dit traject totdat het complete bedrag op uw rekening staat.